Csupa Csoda Ház

Bölcsőde

Rólunk

A bölcsődések saját, természetes ritmusukhoz igazodva, életkoruknak megfelelő elfoglaltságokkal fejlődnek. A legfontosabb, hogy megteremtsük biztonságérzetüket, ezért különös hangsúlyt fektetünk a bölcsődére való ráhangolódás folyamatára, amely során a szülőkkel való együttműködést, bizalmat is kialakíthatjuk.

Kis fős csoportjainkban (maximum 12 fő) fokozatosan, egyéni szinten fejlesztjük képességeiket; változatos, játékban és mókában gazdag tevékenységek által.

Játékos készségfejlesztés

Az egyik legfogékonyabb időszak a bölcsődés kor, ezért fontosak a rövid, 15-20 perces játékba iktatott foglalkozások. A bölcsődések felfedezik a játékokat, utánozzák a mozgásos, dramatizált elemeket, forgatják a képeskönyveket.

Továbbá ismerkednek a gyurmával, ujjfestékkel, papírral, zsírkrétával, és boldogan használják kis kezeiket, gyúrnak, tépnek, ragasztanak. Óvodapedagógusaink olyan készségfejlesztő gyakorlatokat biztosítanak a bölcsisek számára, amelyeken keresztül észrevétlenül fejlődik finommotorikájuk, kézügyességük.

Játékos mozgásfejlesztés

Tudjuk, hogy a mozgás a bölcsődei élet elengedhetetlen feltétele. A mozgás fejlesztése leginkább a szabad játék, vagyis a gyermek spontán, természetes mozgása során valósul meg.

Emellett átmozgató tornagyakorlatokkal is segítjük a kicsik fizikai fejlődését. A kellemes légkörben végzett testmozgás szokássá, élménnyé válik, melynek kialakítása a fő célunk. Amikor csak lehet, a szabadban zajlik az aktív időtöltés.

Nyelvi fejlesztés

Bölcsődés lurkóink számára biztosítjuk a megfelelő nyelvi fejlesztési technikák gyakorlását is.

A gyerekek különböző dalokat, mondókákat tanulnak, akár zenés aláfestéssel, akár hangszerkísérettel vagy hangszereken játszva.

Az anyanyelvi fejlesztésekre is különösen figyelünk, tanítjuk őket a magyar nyelv elsajátítására és a megfelelő hangképzésre. Emellett már a bölcsődében elkezdődik a kicsik angol nyelvű képzése.

Egészséges táplálkozás

A napi 4 étkezéshez olyan változatos étrendet állítunk össze bölcsődéseinknek, ami a fejlődő szervezet számára a lehető legjobb.

Dietetikus által ellenőrzött és a gyerekek életkorához igazodó étrendünk vitaminban dús ételeket tartalmaz, melyek friss alapanyagokból készülnek és jótékony hatással vannak a bölcsődések szervezetére. A speciális táplálkozást igénylő bölcsiseket is felkészülten várjuk és biztosítjuk a számukra megfelelő ételeket.

Napi rutin a bölcsődében

Vidám, tevékeny napjaink az alábbiak szerint alakulnak:

Élet a bölcsődében

Böcsődéseink beszoktatása

Különösen érzékenyen, nagy odafigyeléssel kezeljük a beszoktatási időszakot. A bölcsődei beszoktatás, a gyermektől való elválás nemcsak a kicsiknek, hanem az anyukáknak is egy lelkileg megterhelő folyamat, ezért fontosnak tartjuk az anyuka segítését, támogatását.

Legújabb bölcsisünkkel fokozatosan ismerkedünk (kezdetben anyukája mellett) és igyekszünk egy megfelelő bizalmi viszonyt kialakítani vele. Mindig figyelembe vesszük a bölcsődések egyéni ritmusát, illetve az egyedi szülő-gyerek kapcsolatot, így lehetőleg zökkenőmentesen történik ezen fontos mérföldkő megugrása.

Készen áll a Csodára?

Jelentkezzen előzetes konzultációra és
felvesszük Önnel a kapcsolatot telefonon!
Jelentkezzen előzetes konzultációra és felvesszük Önnel a kapcsolatot telefonon!